Apple, vertrouwen kwijt?

Door Fid3lity op zondag 11 november 2012 11:30
Categorie: Column, Views: 10.649

Er was een tijd dat er bij Apple geloofd werd in eigen kracht en eigen producten. Apple devices waren superieur in eenvoud en gebruik en volgens velen ook in veiligheid en stabiliteit. Dat tijdperk lijken we nu inmiddels wel voorbij en de passie voor het product heeft plaatsgenomen voor passie in de rechtzaal.

Althans, dat gevoel krijg ik bij de producten: de iPhone 5 kent veel gebreken en ik vind het ontwerp zelf minder dan de meer 'solide' uitstraling die de 4S voor mij had, de iPod Nano '12 is groter dan zijn voorganger en ziet er nu uit als een slappe Blokker-variant van de Nokia Lumia 920, de nieuwe MBP Retina 13" is niet bijzonder veel sneller dan zijn voorganger, de nieuwe iMac oogt niet zo imposant als zijn voorganger dat deed en dan is er nog die iPad Mini die geen Retina scherm heeft en ook gewoon niet lekker in 1 hand ligt. Dit is en blijft natuurlijk allemaal eigen mening.

Het mag wel duidelijk zijn: in mijn ogen heeft Apple z'n zinnen gericht op het vernietigen van de concurrentie met patentenrechtzaken en niet met de superioriteit van z'n producten. En het patent voor de afgeronde hoeken? Really Apple, really? Hoe diep kun je zinken zeg. En het is echt niet alleen Apple: Jobs had goed door hoe het patentensysteem in de VS in elkaar zit en Apple maakt daar dan ook dankbaar gebruik van. In Amerika doen ze er, waar mogelijk, alles aan om hun eigen merken te beschermen en dat stimuleert innovatie en ontwikkeling absoluut niet.

Apple heeft "zelf" nagenoeg niets uitgevonden. Het heeft geprofiteerd van de kennis en ontwikkelingen van anderen en eigent zich die "innovaties" of "uitvindingen" toe, iets wat het Amerikaanse rechtssysteem ze ook gewoon laat doen. En dat terwijl Jobs publiekelijk heeft toegegeven schaamteloos te zijn over het stelen van anderen. Het welbekende "Picasso had a saying: Good artists copy, great artists steal."

"Good artists copy, great artists steal. Just not from us."

Volgende: 100K Karma, 1000 Reacties en 6000 Forumposts 06-'12 100K Karma, 1000 Reacties en 6000 Forumposts

Reacties

Reageren is niet mogelijk